http://www.serioustoys.nl/,

Serious Toys ontwikkelt interactieve, elektronische leermiddelen die gebruikmaken van tastbare speel- en oefenobjecten. Bij de ontwikkeling van de leermiddelen staat een unieke combinatie van persoonlijke ontwikkeling en plezier centraal. De TikTegel is een product van Serious Toys.


Wat is De TikTegel®

De TikTegel is een digitaal speelbord zonder toetsenbord, muis en scherm en is net zo interactief als de computer. Tegelijkertijd is de TikTegel net zo direct en concreet in het gebruik als tastbaar oefenmateriaal. Hij heeft het formaat van een A3 en vormt de basis van tal van rekenkundige, taalkundige en cognitieve leervormen. Al deze spellen zijn eenvoudig op de TikTegel te gebruiken. Kinderen zetten spelenderwijs de speelstukken op het bord: het bord geeft vervolgens via spraak en lampjes een motiverende terugkoppeling.


In het Nederlandse onderwijs bestaat toenemende aandacht voor het omgaan met verschillen tussen de leerlingen. De behoefte aan individuele, op de leerlingen gerichte leeromgevingen neemt hierdoor toe. Doordat de TikTegel flexibel en zelfmotiverend is, kan het kind prima zelfstandig werken. Het bord speelt interactief in op de mogelijkheden van het kind en biedt waar nodig hulp. Dit gebeurt op zo’n manier dat het kind nooit vastloopt. De voortdurende, stimulerende terugkoppeling van de TikTegel laat het vertrouwen van het kind groeien en de leerdoelen worden op een speelse wijze gerealiseerd.


Meer informatie over De TikTegel, beschikbare leersets en mogelijkheden tot aanschaf vindt u op TikTegel.nl.


©2011 Serious Toys B.V. Alle rechten voorbehouden.

TikTegel.nl online

Naast de TikTegel presenteert Serious Toys op deze nieuwe website een overzicht van alle beschikbare leersets.
10 januari 2011
Bezoek TikTegel.nl >>

De TikTegel wint innovatieprijs

De TikTegel heeft de Accenture innovation award gewonnen in de categorie "Best Gaming".
3 November 2010
Lees verder >>

Nieuwsarchief >>

Serious Toys logo